Contact

Wat kunt u doen met 50 euro?

Maandelijks een klein bedrag wegleggen
Met een klein bedrag per maand kun je al een mooi bedrag opbouwen. Zet een stip op de horizon en bereken hoe je daar met kleine stapjes kan komen. Dit kan door vermogensopbouw.

Reken eerst uit wat je kan missen

Voor je überhaupt geld kunt uitgeven is het goed om inzicht te hebben in je financiële situatie. Zo komt er elke maand geld binnen en geef je ook elke maand geld uit. Dit kun je opdelen in vast lasten en variabele lasten. Denk aan boodschappen, telefoonrekening, wegenbelasting, maar ook bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven, een kapotte wasmachine. Creëer een overzicht van de vaste en variabele lasten en streep ze af van je inkomsten. Zo kun je zien hoe veel je maandelijks overhoudt voor leuke dingen.

Afhankelijk van je inkomen en levensstijl is dit een X-bedrag. Deel ook dit bedrag weer op in delen voor extraatjes, de rest kan je gebruiken om vermogen op te bouwen. Met het laatste bedrag gaan we aan de slag.

Elke maand een klein bedrag is een groot bedrag

Na de berekening hierboven kan het zijn dat je bijvoorbeeld € 500 over hebt om te besteden. Daar wil je nog wat leuke dingen van doen een keer uit eten, de kroeg in, nieuwe kleren kopen en nog wat andere leuke dingen doen. Dit kost bij elkaar zo een € 250. Voor onvoorziene uitgaven leg je ook een bedrag opzij, neem nou € 200, die je op je spaarrekening zet. Zo bouw je aan een fijne buffer voor een vakantie, kapotte vaatwasser of een andere grote uitgaven in de toekomst. Je houdt nog € 50 over. Dat is niet veel, denk je nu. Maar die € 50 per maand kunnen je een hoop geld opleveren als je gaat beleggen.
Maandelijks een bedrag van € 50 inleggen om zo vermogen op te bouwen kan mooi oplopen. En in plaats van in een keer een groot bedrag beleggen, leg je iedere maand een door jou gekozen bedrag in. Je kan ervoor kiezen zelf te gaan beleggen of vermogensbeheer, dan doet een partij het voor je.

Met een bijvoorbeeld een neutraal beleggingsprofiel en een beleggingshorizon van twintig jaar is de verwachte opbrengst zo’n € 22.000 als je vanaf nu iedere maand vijf tientjes belegt. In die periode jaar heb je zelf ruim € 13.000 ingelegd. In twintig jaar tijd heb je dus bijna ongemerkt € 9000 verdiend.

Uiteraard kent beleggen zijn risico’s en kun je een deel van je inleg verliezen. Ook bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Dit kan er dus voor zorgen dat het geld dat over is ook minder waard kan worden.

Beleggen tegenover sparen

Natuurlijk hoef je jouw € 50 niet per se op een beleggingsrekening te zetten, deze kan je ook bij die € 200 doen die je apart legt. Je kan er dus ook voor kiezen om op een extra spaarrekening vermogen op te bouwen. Met de huidige lage spaarrente levert je dit waarschijnlijk op de lange termijn wel minder op. Evi van Lanschot heeft een mooi overzicht gemaakt waar u op moet letten voor u gaat beginnen met beleggen.

Beleg voor je (klein)kind

Je kunt het geld ook eventueel voor je kind of kleinkind opzij zetten. Misschien zet je nu al elke maand een klein bedrag opzij voor je kind. Voor je het weet zijn ze 18 en gaan ze studeren, het huis uit of op wereldreis. Hoe gaaf zou het zijn als je op dat moment een financieel steuntje in de rug kunt geven?

Vier aandachtspunten voordat u gaat beleggen

Bepaal uw doel en termijn voor beleggen

Weeg de voordelen van beleggen af tegen de kosten en risico’s

Bepaal welk Evi-product bij u past

Uw geld veilig belegd bij Evi

Contact informatie

Leonardo da Vinciplein 60, 5223 DR 's-Hertogenbosch, Nederland

Maandag 08:30 - 21:00
Dinsdag 08:30 - 21:00
Woensdag 08:30 - 21:00
Donderdag 08:30 - 21:00
Vrijdag 08:30 - 21:00
Lokale tijd 11:11pm
Sociale Profielen
Extra informatie

Pensioen goed geregeld?

Advertentie

Evi van Lanschot is uw persoonlijke beleggingscoach. Samen creëren we inzicht in uw financiële situatie, waarna Evi u het werk uit handen neemt.

Register

You don't have permission to register