Contact

Kasteel Huis Bergh: een overweldigende ervaring
Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg in Gelderland wacht een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse Kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de 13e-eeuw.
De belangrijkste thans nog bestaande delen dateren uit de 14e, 15e en 17e-eeuw. In de loop der tijden hebben uitbreidingen, verfraaiingen, branden en oorlogen het aanzien van het kasteel veranderd. Van een middeleeuwse verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.

Natuur en cultuur
Kasteel Huis Bergh ligt aan de flanken van het golvende landschap van het Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied.
Een prachtig natuur- en cultuurlandschap dat zich bijzonder goed leent voor tochten per fiets of te voet. In de directe omgeving van het kasteel bevindt zich ‘De Plantage’ (een 18e-eeuws parkbos), de munt van het kasteel (15e eeuw) en de kerk waarvan het oudste deel uit de 13e eeuw dateert. De korenmolen in Zeddam is de oudste molen van Nederland en werkt nog steeds. Ook de molen behoorde tot het bezit van Kasteel Huis Bergh.

Audiotour Kasteel Huis Bergh
Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn voor jong en oud te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Uw voordelen

Ontdek de geschiedenis

Maak een wandeling door de tijd

Beleef de Middeleeuwen

Voor jong en oud

Kasteel Huis Bergh vanuit de lucht

Contact informatie

Hof van Bergh 8, 7041 AC 's-Heerenberg, Nederland

Op dit moment gesloten
Maandag Gesloten
Dinsdag 12:30 - 16:30
Woensdag 12:30 - 16:30
Donderdag 12:30 - 16:30
Vrijdag 12:30 - 16:30
Zaterdag 12:30 - 16:30
Zondag 12:30 - 16:30
Lokale tijd 6:45am
Sociale Profielen
Extra informatie

Exacte openingstijden per maand

Audiotour door het Kasteel

Advertentie

Verras uw geliefde met een romantische overnachting in een écht kasteel!

Register

You don't have permission to register